HTML

Idő & dátum

Friss topikok

...

2010.03.12. 17:48 Vicuska28

11 tigris halt éhen egy kínai állatkertben

 

2010 Kínában a tigris éve, azonban az ország keleti részén egy állatkertben az utóbbi három hónapban 11 szibériai tigris veszett éhen.

A tigrisek pusztulását alultápláltság okozta, erősítette meg Liu Xiaoqiang, a vadvédelmi hatóságoktól Shenyang-ban, Liaoning tartományban.

A Xinhua hírügynökség jelentése szerint az esetben a vádlottak semmiféle felelőséget nem vállalnak, mert azt állítják, hogy az okokat a pénzügyi források hiányában kell keresni.

Pár hónappal ezelőtt Shenyang állatkertjében véres esemény játszódott le, amikor két kiéhezett tigris rátámadt egy őrre. Az ő életét megmentették, de közben a tigrisekkel vágeztek.

Ez a támadás után döntöttek úgy, hogy az egyébként is nehéz életkörülmények közt élő tigriseket ketrecekbe zárják.

Kínában kb. 6000 tigris él fogságban és 60 a természetben, köztük 20 szibériai tigrissel. A világon ma mintegy 3200 tigris él, míg számuk 1980-ban 20 000 volt, egy évszázaddal ezelőtt pedig 100 000 egyedet számoltak.

 

Szólj hozzá!

Címkék: állatkert tigris állatkínzás ragadozók elpusztult


A bejegyzés trackback címe:

https://napiallatsagok.blog.hu/api/trackback/id/tr321834816

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása