HTML

Idő & dátum

Friss topikok

...

2010.04.04. 20:02 Vicuska28

Karmann, a picurka vombat bébi

 

Ausztráliában egy lakos megmentett egy árva vombat bébit, akinek az anyját elütötte egy autó. Az illető március elején autó vezetés közben vette észre az út mellett az elpusztult nőstény vombatot, és kicsinyét, akit elvitt Melbourne-be, a vadon élő állatok menedékhelyére.

A Karmann nevű kis vombat egy három, és fél hónapos nőstény. A menedékhely alkalmazottai intenzív ellátásban részesítették az állatot, amely mindössze akkora, mint egy felnőtt ember tenyere.

A vombat az erszényesek közé tartozik, és rokonságban áll a koalával. Mivel a mellső lábai erősek, és azokkal szokott ásni, a nőstény erszénye fordítva helyezkedik el, a nyílása a hátsó lábak felé néz, azért hogy a por, és föld ne bírjon bele esni.

Karmann ebben az időszakban hatszor eszik egy nap, és az ellátásáért felelős egészségügyi felszerelésre a kormánytól kapták a pénzt, de felhasználtak közcélú adományokat is, melyek a tavalyi borzalmas tűzeset alkalmával érkeztek.

Mivel a vombat bébi nem hagyhatja el anyja erszényét hét hónapos koráig, a kis Karmann most inkubátorban van, és az alkalmazottak folyamatosan gondoskodnak róla.

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: kölyök állatmentés vombat


A bejegyzés trackback címe:

https://napiallatsagok.blog.hu/api/trackback/id/tr991894546

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása