HTML

Idő & dátum

Friss topikok

...

2010.04.07. 19:32 Vicuska28

Petíció a cápauszony-leves ellen

 

A Facebook több ezer tagja Hong Kongból online petíciót írt alá, hogy a helyi ünnepségeken ne szolgáljanak fel többé cápauszony-levest.

A csoport arra ösztönzi a vendégeket, hogyha a fiatalok ilyen levest tesznek fel a menüre, 30 százalékkal kevesebb pénzt költsenek el ajándékokra, írja a Hong Kong Standard napilap.

A Facebook oldalán arra biztatják a támogatókat, hogy gyakoroljanak nyomást az éttermekre, hogy az ünnepségeken más ételeket szolgáljanak fel, és vezessenek be adót a cápauszony-levesre.

A kampány első napján közel 5000 ember írta alá a petíciót, és több százan csatlakoztak minden egyes órában. Ebben a városban 7 millió lakos él, akik a világon az egyik legnagyobb cápauszony leves fogyasztók.

Becslések szerint Hong Kongba évente 100 000 tonna cápauszonyt hoznak be, melyek nagy részét az esküvőkön használják fel. Néha még meg is sértődik a násznép, ha ez a drága étel nem szerepel az étlapon.

A kampány a Facebookon úgy indult, hogy közzétettek egy videót, amin egy turista a Fülöp-szigeteken egy uszonyaitól megfosztott fiatal cápát tart, akit egyszerűen ott hagytak elpusztulni a vízben.

- Olyan légkört kell teremtenünk, melyben a cápauszony-leves fogyasztás szégyenletes dolognak minősül - mondta Clement Lee, a kampány szervezője a Hong Kong Standard napilapnak.

Különböző környezetvédelmi csoportok nyomására a Hong Kong Disneyland 2005-ben kénytelen volt eltávolítani a menüről a cápauszony levest.

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: állatvédelem állatkínzás cápa


A bejegyzés trackback címe:

https://napiallatsagok.blog.hu/api/trackback/id/tr631902459

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása