HTML

Idő & dátum

Friss topikok

...

2010.04.17. 17:14 Vicuska28

Birkára hasonlító malacok

 

Az essexi Tropical Wings Állatkertben a disznók a sztárok. Azonban, nem hagyományos disznókról van szó,  mert rózsaszín bőrüket kamuflázs takarja.

A mangalica egy disznó fajta, melyet dús gyapjúszerű szőrzet borít, ezért első ránézésre összetéveszthető a birkával. Ám, amikor jobban megfigyeljük jellegzetes orrát, ás lábait, biztosak lehetünk benne, hogy malacot látunk. 

Egy ilyen szimpatikus állat sétált be Emma Thompsonnal legújabb filmjének premierjén, amely jócskán beárnyékolta a színésznő megjelenését a vörös szőnyegen.  Az ijedős malacka nem volt elragadtatva attól, hogy a fotósok előtt pózoljon, ezért alig várta, hogy jó messze kerüljön a vakutól.

 

A mangalica faj Ausztriából, és Magyarországról származik, és a gyapjúszerű szőrzet megkönnyíti számukra, hogy átvészeljék a hideget ezekben az országokban. Nyáron viszont, a "birka öltözék" megvédi őket a leégéstől. Nagy-Britanniában egy mangalica kb. 1000 fontba kerül, ötször annyiba, mint egy hagyományos disznó. A göndör disznók kimondottan szeretik a gyümölcsöt, és általában három típusuk különböztethető meg - mégpedig az aranysárga, vörös, és a fekete szőrű.

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: érdekes disznó


A bejegyzés trackback címe:

https://napiallatsagok.blog.hu/api/trackback/id/tr211929652

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása