HTML

Idő & dátum

Friss topikok

...

2010.05.02. 16:07 Vicuska28

Házi kedvencünk balos vagy jobbos?

Kanadai kutatók felfedezték, hogy a macskák, kutyák, papagájok, és még az arany halak is lehetnek jobbosok vagy balosok.

A Queen's Egyetem pszichológusai akkor jöttek rá erre, amikor egy kutatás keretén belül néhány hétig 42 macskával játszadoztak.

Feltételezéseik szerint a hím, és a nőstény macskák egyes helyzetekben másként viselkednek. Megállapították, hogy különböznek a vadászati szokásaik, és másképpen gondoskodnak az utódokról is, melyek hatással lehetnek a motorikus képességükre.

Valójában, a nőstény macskák nagyobb valószínűséggel lesznek jobbosok, míg a hímek többet használják a bal mancsaikat.

Ugyanez a megfigyelés vonatkozik a kutyákra is. A papagájoknak az a lába a domináns, mellyel az ételt, és egyéb dolgokat fogják, míg a békák többnyire balosok. A halaknak is ugyanúgy megvan a saját oldaluk, mégpedig mindig az, amelyikkel elfordulnak a támadójuk elől.

 

Szólj hozzá!

Címkék: háziállatok


A bejegyzés trackback címe:

https://napiallatsagok.blog.hu/api/trackback/id/tr691968858

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása