HTML

Idő & dátum

Friss topikok

...

2010.05.09. 20:26 Vicuska28

Tilos a fűnyírás a veszélyeztetett békák miatt Ausztráliában

Az ausztrál hatóságok Worrigee városában, Új-Dél-Walesben betiltották a fűnyíró gépek használatát egy tömegesen megjelenő védett békafaj miatt.

A védett fajok közé tartozó Litoria aurea az egyik legnagyobb békafaj Ausztráliában. Habár ezek a békák érzékenyek, néha tömegesen lepik el az utcákat.

Ez történt a mostani szezonban is, amikor a békák élelem után kutatva nagyszámban árasztották el a fő kiránduló helyeket, és zöldterületeket az egész városban.

A hatóságok késleltetik a fűnyírást a nyilvános zöldterületeken, és figyelmeztették a lakosságot, hogy legyenek nagyon óvatosak, nehogy letapossák a békákat.

A helyi média állítása szerint, a lakosságtól az kérik, hogy a házuk környékén a délutáni órákban nyírják a füvet, amikor már száraz, és mielőtt bekapcsolnák a fűnyírót, győződjenek meg róla, hogy nincsenek a közelben veszélyeztetett békák.

 

Szólj hozzá!

Címkék: béka állatvédelem


A bejegyzés trackback címe:

https://napiallatsagok.blog.hu/api/trackback/id/tr951986750

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása