HTML

Idő & dátum

Friss topikok

...

2010.06.06. 16:17 Vicuska28

A zsiráfok is tudnának úszni

Egy kanadai, és egy brit tudós matematikai képlettel bizonyította, hogy a zsiráfok képesek az úszásra, bár ezek az állatok köztudottan nem tudnak úszni, és még veszély esetén sem merészkednek a vízbe.

Donald Henderson a kanadai Royal Tyrrell Paleontológiai Múzeumból, és Darren Naish a brit Portsmouth Egyetem kutatója létrehozott egy virtuális zsiráfot, amit virtuális vízbe engedtek, figyelembe véve az állat testtömegét, magasságát, térfogatát, teste súlypontját, és tüdőkapacitását.

"Kutatásaink azt mutatják, hogy a zsiráfok tudnának úszni, de sokkal nehezebben, mint pl. a lovak. Meg kell mondani, hogy a zsiráfok vonakodnak belépni a vízbe, mert tudják, hogy ott sokkal kisebb prioritásuk van, mint a kemény talajon", magyarázta a két tudós, adta hírül a kanadai média.

A számítások kimutatták, hogy a zsiráf a 2,8 méter mély vízben már tudna úszni, azonban testének formája miatt, csak bizonyos helyzetben lenne rá képes, miközben testét kényelmetlen szögben kellene tartania. Egyébként, mivel hosszú lábai lefelé húzzák a testét, hosszú nyakát horizontálisan tartaná, ezért a feje eléggé a víz alá kerülne.

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: kutatás zsiráf


A bejegyzés trackback címe:

https://napiallatsagok.blog.hu/api/trackback/id/tr702060695

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása