HTML

Idő & dátum

Friss topikok

...

2010.04.10. 15:50 Vicuska28

Búvárkodás az óriás ámbrás cetekkel

Ezeken a csodálatos képeken a búvárok a felszín közelében játszó óriás ámbrás cetek között úszkálnak. A fényképek a Karib-térségben, Dominika szigeténél készültek. Ezeket a ceteket, melyekre olajuk miatt vadásznak, gyakran brutális gyilkosokként ábrázolják, mint pl. Herman Melville Moby Dick című regényében.

A fényképek szerzője Dr. Peter G Allinson Floridából megmutatta az ámbrás cetek (a világ legnagyobb emlősei) szelíd oldalát. Ezek a gyengéd óriások annyira lazák, hogy megengedték a búvároknak, hogy megérintsék, és megsimogassák őket.

 

- Jelenleg körülbelül százötvenen élnek Dominika partjainál, de nem mindig egyszerű rájuk találni. Ismerkedés, és párzás céljából a felszínre jönnek, ahol 15-60 percet töltenek el. Ők valóban csodálatos lények, és abban a reményben fényképeztem őket, hogy megmenthetem a bálnákat. Minél több ember érti meg ezeket a gyönyörű állatokat, annál jobb - mondta Allinson.

Az ámbrás cet (Physeter macrocephalus) az egyik legnagyobb ragadozó a Földön, a hímek hossza elérheti a 20,5 métert, súlya pedig az 57 000 kg-ot. Az ámbrás cet hangja a leghangosabb állati hang a világon.  

 

Szólj hozzá!

Címkék: legnagyobb fényképek ámbrás cet


A bejegyzés trackback címe:

https://napiallatsagok.blog.hu/api/trackback/id/tr91909852

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása