HTML

Idő & dátum

Friss topikok

...

2010.05.15. 21:27 Vicuska28

Szürke bálnát láttak Izrael partjainál

A szürke bálna megjelenése Izrael partjainál meglepte a tudósokat, mert ez a nagy emlős ritkán hagyja el a Csendes-óceán vizét.

A bálnát a hét elején pillantották meg először, valószínűleg élelem után kutatva úszott több 1000 kilométert a Csendes-óceán északi részétől Izraelig, illetve a Földközi-tengerig .

- Ez egy hihetetlen esemény. A szürke bálna meglepte a tudományos világot, mert ilyen bálnát az Atlanti óceánban utoljára a 18. században láttak -  mondta Aviad Sheinin tudós, hozzátéve, hogy a szürke bálnák a Csendes-óceán nyugati, és keleti részén élnek.

A hím bálna 12 méter hosszú, a súlya mintegy 20 tonna, és a sarki jéggel érkezett a mediterrán térségbe.

- A szürke bálna a Csendes óceán állata, de az Északi-sark olvadó jegével együtt megtalálhatta az utat, hogy elérjen ide - állítja  Sheinin.

A szürke bálna általában októberben elhagyja a Csendes-óceán északi részét, és dél felé indul a melegebb vizek felé, ahol több az élelem. Mindkét irányba mozog kb. 5000 kilométeres távolságban.

 

Szólj hozzá!

Címkék: bálna szokatlan szürke


A bejegyzés trackback címe:

https://napiallatsagok.blog.hu/api/trackback/id/tr132005964

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása