HTML

Idő & dátum

Friss topikok

...

2010.02.15. 20:33 Vicuska28

Boki, a bakkecske fél liter tejet ad naponta

Jelenleg a belgrádi állatkert legnépszerűbb lakója Boki, az alpesi bakkecske. Az állat tőgye az utóbbi időben annyira megnövekedett, hogy fél liter tejet ad naponta, amit az alkalmazottak a gidáknak adnak eledelül.


"A tőgye tele van tejjel, ezért a bakkecskét minden nap fejjük. Naponta fél liter tejet kapunk, amivel az ő kicsinyeit etetjük." - mondta a Tanjugnak Hamadahamane Maiga, az állatorvos.
Maige teljesen biztos abban, hogy Boki tejet ad és nem másféle testnedvekről van szó.
"Ezt megerősítették az Állatorvosi Kar professzorai is, akik az elküldött mintát elemezték. Teljes eredményre a hét folyamán számíthatunk." - mondta Maige, majd hozzátette, hogy Boki esete nem túl gyakori. Az állatoknál ilyen esetek néha előfordulnak, de a belgrádi állatkertben ez volt az első.


Maige azt feltételezi, hogy egy genetikai rendellenességről van szó, mert az ötéves bakkecske életkörülményei nem változtak, és az összes kecske ugyanazt az eledelt kapja. Boki nagy háremmel és számos leszármazottal büszkélkedhet. Négy nappal azelőtt, hogy az alkalmazottak észrevették tőgyének növekedését, még négy gidával nőtt utódainak száma.

 

Szólj hozzá!

Címkék: kecske szokatlan bakkecske


A bejegyzés trackback címe:

https://napiallatsagok.blog.hu/api/trackback/id/tr281761441

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása